CDU tegen hergebruik tracé IJzeren Rijn

De christendemocraten de Duitse deelstaat in Noord-Rijn Westfalen zien niets in plannen voor het hergebruik van het historisch tracé van de IJzeren Rijn. Dat hebben ze deze week laten weten tijdens een overleg van CDU-bestuurders met de directie van de Duitse spoorwegen. Als de spoorlijn desondanks opnieuw in gebruik genomen moet worden, kan dat alleen als de geluidsoverlast van het treinverkeer tot een minimum wordt beperkt.

De directie van de Duitse spoorwegen wijst een reactivering van het historisch tracé vooralsnog niet af. Maar het spoorbedrijf houdt er steeds meer rekening mee dat het goederenverkeer tussen Antwerpen en het Duitse Ruhrgebied zal worden verplaatst naar de Betuwelijn.

Ook Duitse en Belgische vervoerders zetten steeds meer in op alternatieve treinverbindingen tussen het Antwerpse havengebied en het Ruhrgebied. Sinds het begin van deze maand rijden intussen wekelijks acht goederentreinen heen en weer tussen de haven van Zeebrugge en Duisburg.

De treinen komen bij Roosendaal over de grens en rijden via Tilburg, Den Bosch, Nijmegen en Arnhem naar de Duitse grensplaats Emmerich en vandaar naar Duisburg midden in het Ruhrgebied.

Bron: Dagblad de Limburger, vrijdag 29 september 2006
 
Print paginaPrint pagina
Naar bovenNaar boven