IJzeren Rijn wandeling

 

De IJzeren Rijnwandeling; natuurschoon langs de rails

Wilt u zelf ontdekken waarom het samenwerkingsverband probeert de reactivering van het historische tracé van de IJzeren Rijn tegen te houden? Kom dan zelf naar Roerdalen en maak een heerlijke wandeling over deze spoorlijn en door haar omgeving. De IJzeren Rijnwandeling is een initiatief van het Samenwerkingsverband IJzeren Rijn Midden-Limburg en laat u ter plekke kennismaken met een stukje natuurschoon, dat volgens haar de moeite waard is om in stand te worden gehouden.
 
Het samenwerkingsverband heeft speciaal voor wandelliefhebbers een drietal routes (twee korte van elk ongeveer 4,5 kilometer en een langere van ongeveer 7,5 kilometer) uitgezet, die u voeren door de mooie natuur van dit stukje Midden-Limburg.
In drie minuten krijgt u via de film op deze pagina alvast een voorproefje van wat u te wachten staat. De plattegrond en bijgevoegde korte beschrijving van de wandelroutes kunt u uitprinten, zodat u deze tijdens de wandeling bij u hebt. De routes zijn namelijk niet via aparte paaltjes in het gebied aangegeven.
 
Omdat de wandelroute zich bevindt op de grens van Nederland en Duitsland (het gaat per slot van rekening om een internationale goederenspoorlijn tussen Antwerpen en Duisburg) zijn er twee startpunten. Op Nederlandse zijde kunt u parkeren bij hotel Sankt Ludwig, Station 22, 6063 NP Roerdalen (Vlodrop). Op Duitse zijde kunt u parkeren bij de Dalheimer Mühle, Mühlenstraße 15, 41844 Wegberg (Dalheim). Op beide locaties bevindt zich een informatiebord op de nabijgelegen parkeerplaats. Dat is tevens het startpunt.
 
Op beide lokaties is er een horecagelegenheid en deze zijn opgenomen in de lange wandelroute. Op de korte wandelroute komt u minimaal één horecagelegenheid tegen. Tijdens de wandeling komt u op een aantal plekken die de moeite waard zijn.
 
Klik hier voor een beschrijving en foto's van de wandelroutes.
 
Klik hier om de wandelroutes te downloaden (PDF).
 
Print paginaPrint pagina
Naar bovenNaar boven